fredag 28 mars 2008

GAIS sjua när säsongen är slut

48 timmar kvar till Allsvenskstart och nu har den flesta expterterna tippat sin tabell. Då kan man väll tyckatt det är så dags att Bobbie till VM också tippar säsongen 2008.


1: Kalmar FF
2: MFF
3: AIK
4: DSS
5: IF Elfsborg
6: Hammarby
7: GAIS
8: Helsingborg
9: Djurgården
10: Halmstad
11: Gefle
12: Norrköping
13: Sundsvall
14: Örebro
15: Trellborg
16: Ljungskile

GAIS som sjua hur kan detta komma sig? Jag tror så här 2005 hamnade Halmstad på 10:e plats, 2006 hamnade Halmstad på 11:e efter att ha fått GAIS före sig i tabellen. 2007 slutade man 7. Precis så här har det sätt ut för GAIS de senaste 2 säsongerna i Allsvenskan. Först en 10:e plats uppföljt med en 11:e plats.

Men jag tror även att GAIS har en bätte trupp jämnfört med tex Helsingborg och Djurgården. Visst Helsingborg har harvat ute i Europa, detta på grund av att de har ungefär en-två riktigt bra på varje lagdel (försvar,mittfält och anfall) men att de saknar en jämn kvalitativ nivå mellan lagdelarna. Men visst om vi ska kolla på GAIS (med inte allt för färgade ögon) så ser vi att det ser rätt bra ut i varje lagdel. Ta tex försvaret, där har vi Ekunde (dock skadad), Halsti och Tobiasson. 3 riktiga klippor, Sen kanske vi falerar på vänsterkanten med den vänsterfotade pansarvagen Gustafsson samt Hernik "kryckan" Dahl. Men till det stora hela ser det väldigt bra ut. Sen kan vi gå högre upp i banan och syna mittfältet. Där har vi minst 4-5 riktigt tunga pjäser iform av kantlöparna Bobbie och Levon. Bobbie kan nog fungera bra som vänsterlöpare om han får båga innåt i banan och sen leta passnings alternativ därifrån. Sen har vi Wanderson som (detta kan jag nästan lova) kommer att slå igenom på stort iår. Vi har sedan ett mittfältsstomme som skulle kunna skrämma vilket skånelag som helst med Ipke Ekong som den största geten i leken. Vi ska även höja varningens finger för Eýo som varit frisk jämt emot hur förra försäsongen såg ut. Anfallet kanske ser blekt ut men ack ack ack, där har vi Torpeden från norrköping Christos samt Brassen Morais och inte minst en nytändstjärna som möjligt viss fått talang i julklapp. Då snackar vi såklart om Sherif Suma som har potential men inte riktigt visat vad han är bra på.

Så alla GAISARE detta kommer nog bli ett kanon år för oss!

Stay Green-Black!

1 kommentar:

Fotbollsnördar sa...

Nej, hallå AIK blir 1:a både i min och sonens listor. Var GAIS hamnar har vi listat lite olika på vår blogg.Och inatt kan jag inte sova för imorgon möter AIK Kalmar. mvh Ronaldinha