lördag 23 februari 2008

GAIS mot BK Häcken 0-2(0-2)

GAIS förlorar en match som i första halvlek var under all kritik från hemmalagets sida. Dock öppnar man matchen lovande och skapar en rejäl chans redan efter 5 minuter spel. Sheriff Suma slår ett inlägg som går förbi första backen och lyckas sedan hitta Ashley Grimes panna. Minuterna senare får Wanderson do Carmo ett läge att skicka in bollen i nätmaskorna. Men bollen går utanför. Sen börjar GAIS missa mer och mer i försvars spel och det passnings spel som var hundraprocentigt innan blir nu helt obefintligt. Man börjar slå bort passningar och försvaret börjar gå bort sig i defensiven.

Efter 25 minuter får Häcken ett frisparksläge tillvänster om Straffområdet. Frisparken var i ett läge som såg ut att vara helt ofarligt men istället slår man bollen direkt in i mål. Dime missar bollen och bollen hamnar i mål. 7 minuter senare får Häcken en hörna och efter att bollen dansat omkring vid straffpunkten lyckas tillslut en häcken spelare klämma trycka in den i mål. I övrig drog Jonas Lundén på sig en sträckning i 23 matchminuten och var tvungen att bytas ut, in kom Mervan Celik. Lagen går till halvtidsvila med siffrorna 0-2 till häcken.

I Andra halvlek får vi se ett helt annat GAIS. Man börjar nu återigen att hitta passningarna och lyckas skapa mer framåt. 20 minuter in i halvleken kommer Wanderson do Carmo helt fri med målvaken men avslutet var väldigt tamt och går rakt på Häckens målvakt. 65 minuten byter man ut Tommy Lycén och in kommer Daniel Morais in. Nu börjar GAIS lira mer offensivt och detta mest på högerkanten där Mervan Celik och Levon Pachayjan spelade idag. I 70:e matchminuten skickar Levon en boll in i straffområdet och Daniel Morais Reis får ingen riktig träff och bollen seglar utanför. Med kvarten kvar blir GAIS tilldömda straff då Fredrik Holster agerade extramålvakt. Wanderson kliver fram för att slå straffen. Men som i sedvanligt mönster slår han den rakt på målvakten, som dock släpper retur. På returen hugger Lungren fram men skjuter bollen rakt i famnen på målvakten. Man fortsätter att tycka på men istället för att sätta bollen i nät missar man målet totalt.

Ingen bra första halvlek och de fyra målen från Qvidingmatchen verkar bara vara en tillfällighet.