söndag 3 februari 2008

GAIS - Bröndby 0-2

Årets första träningsmatch spelades idag mot Bröndby IF. Skåne jävlarna som kom till start med tre stycken svenskar i form av Samuel Holmén, Max von Schleebrugge samt IFK aktuelle Martin Ericsson. GAIS startade spelet defensivt vilket dem tränat på dem senaste veckorna. Efter ca 2 minuters spel lyckas Samuel Holmén knoppa in ett diskutabelt mål, då dem flesta GAISarna tyckte att Holmén befann sig i en offside position när bollen nådde hans panna. Efter målet fick GAIS aldrig till något direkt spel då Bröndby som så ofta började pressa bollhållaren tidigt i banan. Makrillarna lyckades inte skapa några vassa lägen tills ca 30 min in i halvleken.

Målchansen blev som följd på den hörnan som nyförvärvet från BP gick fram och slog, nämligen Tommy Lycén. En perfekt slagen hörna som tillslut nådde Fredrik Lundgrens panna ungefär vid straffpunkten. Nicken blev dock resultatlös och bollen for två meter utanför stolpen. Grönsvart lyckades få en till hörna 7 minuter senare och denna gång var det Andreas Tobiasson som testade lyckan. Tobiasson skickade iväg en våldsam nick mot mål och var så när att gå in om inte Bröndbys målvakt hade lyckats att enhands rädda bollen.

Andra halvlek började Grönsvart piggt men lyckades inte fin in bollen. Även om Fredrik Lundgren försökte på att trycka in bollen med sin högerfot (!) några meter utanför straffområdet. Bröndby lyckas sedan trycka in 2-0 med halvtimmen kvar på matchen och det blev således slutresultatet.

Betyg på Spelare:
Spelarna betygsätts på en skala mellan 1-5.