måndag 5 maj 2008

Nu vill mjölk-kossorna ha Bobbie

Enligt uppgifter i Lokaltidningen skall Helsingborgs IF vara intresserade av Bobbie Friberg da Cruz som mittback och ersättare för Andreas Granqvist som är på lån från Wigan. Det rödblå skånelaget har redan tidigare varit och luktat på Bobbie, men då i rollen som högerytter.

Jag undrar lite stilla vad HIF eventuellt kommer att erbjuda GAIS för Friberg da Cruz vars kontrakt går ut till hösten - lite smuggelöl från andra sidan sundet måhända? Den snabba försäljningen av Halsti på premiärdagen har visat att likviditeten i vårat lag inte varit fullt så gott som man kunde hoppats - måhända för att styrelsen räknade medan att göra sig en liten slant på just Bobbie redan i vintras.

Nu har GAIS, med inkomster från Halsti och derbyt, lite mer pengar botten av kistan och kan agera lite mer kyligt. Kommer HIF med så mycket ihopsamlade mynt i mössan att en affär blir av stapeln? Eller kommer GAIS - som vid en försäljning endast har kvar Andersson, Tobiasson och ett osäkert kort i Ekunde på mittbackspositionerna - att möta erbjudandet med kyla och låta Bobbie spela ut sitt kontrakt? Om inte annat vore det fördelaktigt att sälja till en klubb med lite större plånbok än Helsingborg - Häcken kanske (obs, skämt)!

Annars har kanske Bobbie höstpremiär för HIF mot - just det- GAIS...

... eller så händer inte någonting alls så som så många gånger förut när det gäller Bobbie och stora världen. Bobbie kommer att spela i GAIS hela vägen ner i division 2 igen och sluta på grund av sin knäskada vid 33 års ålder efter en match mot Skärhamn.

Inga kommentarer: