torsdag 30 augusti 2007

Vändningen?

Matchen mot Gefle hemma där vi fick se det nyaste i raden av nyförvärv spela från start, nämligen Christos Christoforidis. Christos var utantvekan en av planens giganter då han briljerade med fin teknik, sjysta löpningar och underbara passar.

GAIS med Christos i spetsen var nära att ta ledningen efter 30 sekunder in på matchen då Sheriff Suma (spelade från start då Nicklasson var avstängd) lyckas klämma till ett skott vid förstastolpen. Men Gefles målvakt lyckas mota skottet. Men efter 12 minuter får Gefle försvaret se sig besegrade efter ett en GAIS brytning vid utkanten av Gefles box och sedan ett underbart inlägg, signerat Kenneth Gustafsson, som når Bobbies panna och sedan dimper ner framför fötterna på Fredrik Lundgren. Utan att tveka klämmer våran lagkapten till bollen med höger foten och plasserar den nere vid vänstra stolpen. GAIS fortsatte att trumma på men lyckades inte få bollen i mål.

Gefle var uddlösa mot GAIS försvarsmur och lyckades nätt och jämt få något skott på mål. Makrillarna bytte ut Christos i 69 minuten och in med Migen "Satelit-dödarn" Memelli. Gefle försökte att komma tillavslut och tryckte på med många man i slutminuterna och öppnade upp lägen för GAIS att kontra på. Först ut var Bobbie som göra allt rätt då han lägger en tunnel på motståndaren men skottet var alldeles för dåligt och seglar utanför. Sedan kommer Memelli i ett friläge och bara behöver placera in bollen med drar den istället rakt på Gefles målvakt, Hugosson. Dock gjorde Memelli ett klart godkänt inhopp. Matchen slutar 1-0.

Beklagar för det sena referatet då vi har haft problem med det tekniska.