söndag 12 augusti 2007

GAIS tar 3 nya poäng!


...så kunde rubriken varit om GAIS hade haft en tät fyrbackslinje, en målvakt som inte fångar fotbollar som om dem vore dusch tvål samt en kille på topp som lyckas trycka in bollen i mål lite då och då. Dock speglar detta bara första halvlek på Ullevis förvånandes väckande gröna gräsmatta. HIF inleder starkt då man lyckas göra mål på sitt näst intill första skott. GAIS lyckas skapa en del heta chanser men oftast var avsluten alldeles för lösa eller så fanns det ingen koncentration i skotten då de resulterade i att träffa burgaveln eller reklam skyltarna. HIF lyckas göra ännu ett mål innan halvtid och GAIS får gå med svansen mellan bena in i omklädningsrummet.

Till andrahalvlek gör GAIS 2 byten ut med Ekunde och in med våran framtida RÖV, Mattias Östberg. Samt att man plockade ut den annars så duktige Johan Friberg da Cruz mot Wandersson. Andra halvlek börjar GAIS mycket starkt i 48 minuten får ny inbytte Wandersson en redig kanon som stryker det högra krysset. Wandersson spelar förövrigt felfritt och kommer att bli en viktig kugge för Grönsvart i framtiden. HIF fortsätter att pressa på framåt men nu hade Dime tagit sig i kragen och limmade den annars så tvål hala bollen utan några problem. I slutet av matchen räddar han ett friläge då han går ner i något spagatliknande och motar Omotoyossis skott. Men Dime måste tillslut ge vika på övertid och det 3:e målet för aftonen är ett faktum.

Kort och Gott
Migen "målsprutan" Memelli lyckas inte få bollen på mål, så det lär dröja innan han förlorar oskulden i tävlingssammanhang.

GAIS hade 14 skott, 4 av dem gick på mål.
HIF hade 20 skott, 6 av dem gick inte på mål.
GAIS hade dock mest bollinnehav (55%).

GAIS v/s HIF 0-3

Inga kommentarer: