tisdag 19 augusti 2008

U21: GAIS förlorar mot laget på andra sidan delsjömotet

Idag var det dags för en U21 match och matchen spelades på en blöd matta uppe på GAISgården. GAIS spelade bra detta gjorde även aliansbrodern ÖIS. Men laget men kanske Sveriges tråkigaste klubbhus lyckas vinna med 2-1. Matao lyckades måla för grönsvart.

Saxat från Örgrytes hemsida:
"Himlen öppnade sig strax innan matchstart och den var lika generös med regnvatten under avslutningen av matchen. Med andra ord inte de bästa av förutsättningar för fotboll men trots det bjöd hemmalaget Gais och gästande ÖIS på trevlig underhållning ikväll.

ÖIS var piggast inledningsvis men Gais kom in i matchen och tog under en period över initiativet i första halvlek. Båda lagen vaskade fram två bra målchanser, varav en riktigt farlig. Efter fem minuter träffade Erik Svensson stolpen och efter drygt tjugo minuter gjorde Viktor Skoglund en vass parad på ett tungt skott.

En kvart in i andra halvlek tog ÖIS ledningen med 1-0. Markus Gustafsson och Micael Carneiro satte obevakade igång en kort hörna och efter ett andra inlägg nådde bollen Seif Kadhim utanför straffområdet. Seif drog en försvarare och placerade sedan bollen till vänster om Axel Wibrån.

Gais svarade omgående. Nye brassen Matao stod omarkerad i straffområdet och kunde enkelt nicka in ett vänsterinlägg. Samme Matao höll en stund senare på att göra matchens mål, men konstsparken gick utanför. Innan dess hade ÖIS återtagit ledningen genom inhopparen Alexander Vrebac.

Tre minuter efter Gais kvittering tog sig Seif Kadhim in i straffområdet och slog en fin diagonalpassning som Vrebac bara behövde sätta bredsidan till. Mer än så blev det inte och ÖIS kunde lämna Gaisgården med tre poäng i bagaget.

– Vi gör en jättebra match och försöker spela boll hela tiden. Det funkade väldigt bra mellan Mackan och Mentor på mitten, säger Martin Pringle som fick se provspelande Micael Carneiro visa upp sig på vänstermittfältet.

– Jag tycker att han gör det bra. Han har bra egenskaper men eftersom han inte är matchtränad orkade han inte riktigt. Men det är ingen kille som viker undan utan han offrar sig verkligen.

Under de 70 minuter som orken räckte var Carneiro ofta spelbar och valde hellre att passa än att dribbla, även om han behärskade det senare också. Vänsterfoten är bra och trots sin litenhet tvekade han som sagt inte att gå in i närkamperna. Så med matchoträning i åtanke gjorde han en fullt godkänd insats."