söndag 24 augusti 2008

Inför: GAIS - Kalmar

Senaste mötet mellan dessa lag slutade i Kalmars favör, en smärtsam 4-0 förlust. Jag vill minnas att alla målen var gjorda på fasta situationer. Vilken GAIS jobbat hårt med under den senaste tiden. Dagens match lär blir en tät tillställning som kan sluta hur som helst. Grönsvart som senast lyckats vända ett 2-0 underläge som tillslut blev 2-4 till våra kära Atleter. Frågan som går genom mitt huvud just nu är om GAIS kommer starta med mittbacken Björn Andersson eller om man kommer starta med den renodlade forwarden Matão. Detta återstår att se dock talar det för Matão då han senast spelade fram till 2 av dem fyra målen mot Bajen. Nyheter i laget är att mittbacken Richard Ekunde varit sjuk och kommer inte med till matchen. Istället får ungtuppen Mervan Celic chansen.

Kalmar kryssade senast i Allsvenskan mot Örebro. Då ÖSK lyckas kvittera till 2-2 tio minuter in i andra halvlek, resultatet höll sig matchen ut. Kalmar har vilat truppen sedan torsdagens match mot Hammarby i svenskacupen. Hur man mönstrar laget är svårt att säga inför det stundande Uefacup kvalet.