söndag 7 oktober 2007

Seger mot BP

Då var det hemma match igen och idag var det BP som fick smaka på stekheta makrillar. Dock började det bra för gästande BP som hade några farliga avslut precis efter avspark dock utan att ställa till med större problem för Dime mellan de grönsvarta stolparna. Men efter drygt 10 minuter sliter sig Arash Talebinejad fri på högerkanten, kommer inåt i barnan möts av Bobbie. Men precis när Bobbie ska gå in och göra brytningen halkar han till på det blöta underlaget, Bobbie får snabbt tillbaka balansen men hinner inte ikapp Talebinejad som kommer fri mot Dime i en svår vinkel. Istället för att gå på avslut själv passar Arash in bollen i mitten och en BP spelare får bollen. Men Ante Tobiasson hinner före och lyckas få bollen styr bort den.

Efter detta tar GAIS över mer och mer och efter 25 minuters spel drar våran spelglada högerback, David Dörr-mats, en raid längs höger kanten. Han driver upp längs höger kanten utanför straffområden och släpper den snyggt, i form av en klack, till Daniel Nicklasson som smeker in ett inlägg mot straffpunkten där Wanderson do Carmo hoppar upp och knoppar snyggt in bollen bakom keepern i BP målet.

BP hade några mer farliga lägen med hade inte kylan att få dem i mål. Utan avsluten hamnade antigen på Dime eller någonstans på läktaren. Med kvarten in i 2:a så byter man ut Joí och in kommer Jonas Lundén som tar platsen på vänstermittfältet. Men lyckades inte komma riktigt komma in i rollen på vänsterkanten och bytte då med Nicklasson. Dock var just den nyinbytte rätt anonym tills den 80:e match minuten då man kommer fri på höger kanten men dock tar det alldeles för lång tid och en BP back kan bryta. I 92:e matchminuten får Jonas Lundén en exakt likadan situation iscensatt av Wanderson Do Carmo. Denna gången gör han inget misstag drar sin back och sätter den sedan med vänster i bortre krysset.

Nicklasson drar sedan på sig en utvisning då han räddar ett skott med händerna på mållinjen. Straffen hamnar i mål och matchen slutar 2-1.

(!)
Bobbie Friberg da Cruz- gjorde ett mkt bra jobb på mitten i backlinjen.
David Durrmaz- Var pigg och gjorde en del bra ruscher upp i offensiva delen av barnan.
Christos Chirstoforidis- Gjorde allt förutom mål.

(Hjärnsläppet)
Nickes målvakts agerande på övertid, men trots allt visade prov på grymma reflexer då han boxar bort bollen på mållinjen.