onsdag 24 oktober 2007

GAIS nära att få med sig en pinne

Match hemma mot Real Malmö. Matchen börjar väldigt trevande för GAIS del man lyckas inte skapa några giftiga målchanser. Det är Malmö som startar bäst och efter 10 minuter kommer första målet. Niklas Skoog placerar den snyggt i bortre otagbart för Dime. Tio minuter senare ska Ipke Ekong spela tillbaka till försvaret men passar istället en fri Jonathan Johansson som löper in i straffområdet och sätter den snyggt mellan benen på Dime. Första halvlek var en ren besvikelse för oss GAIS fans då man inte skapar något kreativt i offensiven.

I andra halvlek tänder grönsvart till och skapar lägen efter lägen. Man får utdelning i 52 match minuten genom Christoforids, som tog vara på Jonas Sandqvist urusla målvaktspel i den situationen. GAIS fortsätter trycka på men får inte bollen på mål, Mycket tack vare Jonas Sandqvists grymma räddningar. GAIS får tillslut ett gyllene läge då man flyttat upp samtliga spelare på en hörna. Tillslut hamnar bollen hos en fri Migen Memelli som sånär får in bollen men Jonas Sandqvist gör återigen en underbar räddning.

Mycket tack vare en stark andra halvlek gör att GAIS vinner skottstatistiken med 10-8 och även bollinhavet då man hade 51% av bollen.