onsdag 17 september 2008

GAIS - Djurgården 2-1

Måndagens matchen böjd inte på något skönspel till en början men GAIS lyckas ta ledningen efter ca halvtimmen spelad. 1-0 kom genom skönt spel längs vänsterkanten då Eyo löper med bollen upp i banan för att sedan släppa ut bollen till Kenneth Gustafsson. Kenneth slår ett bra inlägg som var riktat mot en framstörtande Levon Pachayjan, dock får inte Armenien någon särskilt bra träff utan bollen studsar ut till straff punkten där en välplacerad Wanderson tillslut kan dunka in bollen i mål.

Två minuter senare var Wanderson när återigen. Denna gång är det Eyo som slår ett inlägg från högerkanten som sedan nickskarvas av Björn Andersson, bollen dimper tillslut ner på Wandersons fötter men får för mycket fot underbollen och bollen seglar över ribban. I den 37’mach minuten kvitterar Apornas Armé (läs DIF). Detta efter en dubble räddning av Dime i målet men tillslut tvingas han ge vika och Johan Oremo lyckas sätta kvitteringen.

8 minuter in i den andra halvleken krigar sig Björn Andersson in i Djurgården straff område och lyckas få till en ett skott men som Pa Dembo Tourray lyckas parera. GAIS fortsätter att trycka på framåt och tillslut får man nät känning. Jonas Lunden slänger in bollen i straffområden, en riktigt hög lira visade det sig vara. Djurgårds målvakten och Björn Andersson hamnar i en luftduell men den grönsvarte jätten når högst och nick tuchar den ned till Eyo som kan bredsida in den i kassen.

GAIS fortsätter att hålla tätt matchen ut och vinner skott statistiken med 19-8!